Welkom bij Van der Zee
Ierse bavette, rode kool, mierikswortel/peterselie crème, krokante uitjes in een pitabroodje
Snel naar recept
Ingrediënten
- 800 gr Ierse bavette fijnsnijden
- Pitabroodjes
- 100 gr ansjovis
- 100 gr olijfolie
- 375 gr grove mosterd
- 150 gr kappertjes
- 1 halve rode kool fijnsnijden
- 2 el grove mosterd
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 el sushi azijn
- ½ el poedersuiker
- 100 gr volle yoghurt
- 50 gr eiwit gepasteuriseerd
- 50 gr gembersiroop
- citroensap (van 1 citroen)
- 25 gr azijn
- 350 gr peterselie olie
- 2 el geraspte mierikswortel
- Zout en peper
Instructies
- Runder tartare: ansjovis, olijfolie, grove mosterd, kappertjes samenvoegen en met staafmixer mixen. 150 gram van de runder tartare mengen met de fijngesneden bavette.
- Rode kool: rode kool, grove mosterd, zonnebloemolie, sushi azijn, poedersuiker met elkaar mengen, peper en zout naar smaak toevoegen.
- Mierikswortel/peterselie crème: volle yoghurt, eiwit, gembersiroop, citroensap, azijn, peterselie olie en mierikswortel samenvoegen in een blender, behalve de olie. Blender laten draaien en de olie in een straaltje toevoegen. Op smaak brengen met zout.
- Pitabroodje bereiding: broodjes grillen en doormidden snijden, vullen met wat groene sla en de koolsalade. Plaats daarop 80 gram losse aangemaakte bavette, daaroverheen in een spuitflesje wat mierikswortel peterselie creme, garneren met cressjes en krokante uitjes.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: