Welkom bij Van der Zee
Ierse ossenhaas met bimi en linzen
Snel naar recept
Ingrediënten
- Ierse ossenhaas (à 160 g), op kamertemperatuur
- 750 g tuinerwten
- 1 takje munt
- 150 g boter
- 300 g Bimi
- 70 g Beluga linzen
- 1 aardappel
- 1 el hazelnoten, gecrusht
Instructies
- Verwarm de oven voor op 125 °C en verhit de frituurpan. Kook de linzen in ca. 20 minuten beetgaar. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
- Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak de ossenhaas in ca. 3 minuten rondom bruin. Laat 8 minuten verder garen in de oven en laat dan 8 minuten uit de oven afgedekt rusten.
- Kook de tuinerwten 2 minuten en spoel onder koud water. Pureer de tuinerwten met de muntblaadjes en 50 gram boter in de keukenmachine tot een puree.
- Verhit 50 gram boter in een koekenpan, voeg de bimi toe en stoof op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 6 minuten beetgaar.
- Snijd de aardappel blokjes van 8 mm en frituur ze krokant en goudgeel in de friteuse. Meng ze met de hazelnoot.
- Snijd het vlees doormidden en verdeel over twee borden. Schep er wat erwtenpuree bij, wat linzen en wat aardappel met hazelnoot.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: