Welkom bij Van der Zee

Côte de Boeuf van de barbecue

Côte de Boeuf is een mooi dik stuk vlees. Om deze te bereiden op de barbecue raden wij aan de ‘reverse sear’ methode te gebruiken; eerst indirect garen en vervolgens direct laten doorgaren.

Benodigdheden / Ingrediënten

  • Côte de Boeuf
  • Barbecue
  • Vleesthermometer
  • Plate setter

Bereidingswijze

Stap 1
Gaar de steak eerst op een lage temperatuur van 120 graden indirect, door gebruik te maken van een platesetter (een keramische schijf wat je als hitteschild tussen het vuur en je rooster met vlees plaatst), tot het vlees een kern heeft van 52 graden.

Stap 2
Haal vervolgens de platesetter met het vlees uit de barbecue en stook de barbecue op tot 250 graden.

Stap 3
Leg de steak weer op de barbecue en grill deze circa 2-3 minuten per kant (voor medium) tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt en de steak een mooie kleur heeft.

Geen plate setter of barbecue waarmee je de temperatuur kunt inzien? Het belangrijkste is dat het vlees eerst een kerntemperatuur bereikt van 52 graden en vervolgens een kerntemperatuur van 55 graden. Dit geldt ook als je het vlees gaat bereiden in de pan of oven.

terug naar boven