Welkom bij Van der Zee

Gaasterlander Tomahawk steak van de barbecue

Het Gaasterlander kruidenvarken wordt gefokt in het Friese Gaasterland door een aantal varkenshouders. Samen werken zij aan een hoger dierenwelzijn en uitgebalanceerd voer met kruiden. De varkens hebben in de stallen alle ruimte en volop daglicht. Van der Zee selecteert de dieren met een hoog gewicht en een hoog gehalte aan intramusculair vet. Dat zorgt voor een pure, volle smaak.

Op deze pagina leggen we u uit hoe u de stoere tomahawk steak van het Gaasterlander kruidenvarken het best kunt bereiden op de barbecue.

Benodigdheden / Ingrediënten:

Bereidingswijze

Stap 1
Haal de tomahawk steak uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Smeer de tomahawk steak in met olie en met de rub naar keuze.

Stap 3
Leg de tomahawk steak op het indirecte gedeelte van de barbecue zodra de barbecue een temperatuur heeft bereikt van circa 150 – 200 graden.

Stap 4
Grill de tomahawk steak tot deze een kerntemperatuur van +/- 60 graden heeft bereikt en leg hem daarna nog even direct boven de hete kolen op een temperatuur van +/- 250 graden.

Stap 5
Grill de tomahawk steak af tot een kerntemperatuur van +/- 63 graden voor een medium well gegaard resultaat.

Tips:

  • Erg lekker met gegrilde groene asperges omwikkeld in spek en een stamppot van rucola.

terug naar boven