Welkom bij Van der Zee
Beef ’n Bones
Snel naar recept
Notities
Een hoge kwaliteit botermalse ribeye opgebonden tussen twee mergpijpen. Het resultaat is niet alleen een sensationele presentatie, maar ook nog eens een ongekende smaaksensatie. Tijdens het garen smelt het merg, wat zorgt voor extra smaak aan het vlees. Gebruik daarnaast het merg na het garen, als extra smaakmaker in een knoflook-kruidenboter over het vlees.
Ingrediënten
- 1 st sjalot
- 2 st knoflooktenen
- 500 gr roomboter
- 30 gr kervel
- 120 gr gehakte peterselie
- peper
- zout
- citroensap
- 1 st Beef ’n bones
- 2 st knoflooktenen
- 1 st tijmtakje
- 1 st rozemarijntakje
- olijfolie
Instructies
- Start met de de Kruiden-knoflookboter: Snipper het sjalotje. Maak de knoflook schoon en hak deze ook fijn. Fruit de gesnipperde sjalot samen met de knoflook aan in een gedeelte van de roomboter.
- Voeg de rest van de roomboter, gehakte peterselie en kervel toe en laat op laag vuur smelten.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Bereid de Beef ’n Bones: kruid deze met zout en peper.
- Bak de Beef ‘n Bones rondom aan in olie, breng de temperatuur omlaag en voeg de tijm, rozemarijn en knoflook toe. Arroseer regelmatig.
- Plaatst de pan in een oven op 90°C graden.
- Plaats een kerntemperatuurmeter in het vlees en gaar door tot de gewenste cuisson.
- Haal het opbindtouw van het vlees, haal de gezaagde mergpijpen eraf en schraap met een lepel het merg eruit. Meng dit merg door de kruiden-knoflookboter.
- Zet de Beef ‘n Bones daarna op een warme plek of pak deze in aluminiumfolie en laat de beef ‘n bones minimaal een half uur rusten. Trancheer daarna en serveer met de merg-kruiden-knoflookboter.
- Bereiding op de barbecue? Vul de kamado barbecue met houtskool. Leg twee aanmaakhoutjes in het midden van de kolen en steek deze aan. Wacht tot de houtskool begint te smeulen. Plaats een hitteschild en het rooster op de kamado barbecue. Verwarm de kamado tot circa 125°C.
- Plaats een kerntemperatuur meter in de Beef ’n Bones en gaar tot de gewenste cuisson.
- Haal het hitteschild uit de kamado barbecue en gril het vlees kort op circa 200°C.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Zo bereidt u de Beef ’n Bones
Nu weet u hoe de stoere Beef ’n Bones bereid moet worden en kunt u dit bijzondere vlees zelf op tafel zetten. De Beef ’n Bones met beenmerg koopt u in de slagerij van de HANOS-vestigingen. Kijk voor meer heerlijke recepten bij FoodXperience.
Volg ons ook op: