Welkom bij Van der Zee
Bisteca

Notities
Bisteca is vlees met een authentieke Braziliaanse snit. Eigenlijk is het een entrecote met been die geportioneerd is als steak. Het been geeft extra smaak en is zeer mooi te presenteren. Een goede steak heeft weinig nodig, maar een lekkere chimichurri of kruidenboter past er goed bij.
Ingrediënten
- 500 gram bisteca
- Boter
- Grof zeezout
- Zwarte peper
Instructies
- Haal de steak uit de verpakking en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Bisteca kan zowel op de barbecue, in de oven als in de pan. Bij al deze bereidingswijzen gaat het erom dat de juiste kerntemperatuur behaald wordt. Voor rare: 50-52 graden en voor rosé: 60-63 graden.
- Zodra de kerntemperatuur bereikt is laat de steak nog 15 minuten rusten voor het serveren.
© 2023 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: