Welkom bij Van der Zee
Kalfswang sous-vide
Snel naar recept
Notities
Kalfswang is het ideale stoofvlees van het kalf. Heerlijk dooraderd met bindweefsel en een klein vetje erop. Het bindweefsel en vetje zorgt dat u een heerlijk mals stukje vlees op uw bord krijgt. Ideaal om langzaam te garen.
In ons assortiment hebben wij ook kant en klare kalfswangetjes. Deze kunt u opwarmen door een pan met water aan de kook te brengen. Zodra het water kookt kunt u de kalfswangetjes met de verpakking in het water leggen. Zet het vuur laag. Laat de wangetjes 15 minuten staan en dep de wangetjes vervolgens droog en breng op smaak met peper en zout.
Zelf aan de slag met kalfswangen? Volg dan het recept hieronder.
Ingrediënten
- 500 gram kalfswang
- Grof zeezout
- Peper
- Knoflook
- Tijm
- Rozemarijn
- Salie
- Olijfolie
Instructies
- Haal de kalfswangetjes uit de verpakking en snijd het overtallige vet van de wangetjes af (er mag gerust wat op blijven zitten).
- Spoel de wangetjes met koud stromend water af.
- Maak de wangetjes droog en bestrooi ze met peper en zout.
- Doe de wangetjes in een vacuümzak met wat olijfolie en de rest van de specerijen.
- Vacumeer de zakjes en leg deze in een sous-vide bak op 80 graden en laat de wangetjes circa 12 uur liggen.
- Haal vervolgens de wangetjes uit de sous-vide bak en uit de verpakking. Dep ze droog en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Eet smakelijk!
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: