Welkom bij Van der Zee
Peeseind van de Big Green Egg BBQ
Snel naar receptNotities
Bereid het peeseind op de kamado barbecue met dit recept. Dit recept is van BBQ specialist Leonard Elenbaas. Het vlees is afkomstig van Grainfed Vaars uit Europa, een heerlijk mals en smaakvol vleesconcept. Het peeseind is een vrij onbekend vleesdeel, maar zou dat zeker niet moeten zijn. Het vlees is zeer mals en bevat minder vet dan veel andere delen.
Setting Big Green Egg:
– gietijzeren grillrooster
– 200°C
Ingrediënten
- peeseind (30301360)
- 4 eetlepels fijngemalen koffie
- 4 eetlepels kerriepoeder
- zeezout
- aluminiumfolie
Instructies
- Ontvlies het stukje peeseind
- Maak een rub van de koffie en kerriepoeder.
- Bestrooi het vlees met wat zout en rub.
- Gril het vlees in enkele minuten om en om tot een kerntemperatuur van 50°C.
- Wikkel het vlees in alumiumfolie en laat dit een paar minuten rusten.
Grainfed Vaars Europa
Zonder goed vlees geen lekker gerecht, ga daarom zelf aan de slag met het Grainfed Vaars rundvlees. Bekijk ons complete assortiment Grainfed Vaars Europa bij HANOS. Dit graangevoerde rundvlees heeft een mooie marmering met een malse structuur. Daardoor is het ook ideaal om te bereiden op een barbecue of kamado. Zo verrast u uw gasten met een heerlijke smaakbeleving. Kijk voor meer heerlijke recepten op FoodXperience.com
Volg ons ook op: