Welkom bij Van der Zee
Picanha

Ingrediënten
- 1 picanha
- Olie
- Peper en zout
- 50 ml koolzaadolie
- 2 tenen knoflook
- 1 takje tijm
- 50 gram boter
Instructies
- Haal de picanha minstens 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 165°C en kruid het vlees en laat 5 minuten rusten.
- Doe de olie in een hete pan en bak het vlees rondom goed bruin.
- Voeg de knoflook, tijm en boter toe en bedruip het vlees goed.
- Plaats het vlees op een rek in de oven en braad het ongeveer 10 minuten of tot een kerntemperatuur van 43°C. Draai het vlees halverwege de baktijd.
- Laat het vlees voor het snijden minstens 30 minuten rusten en kruid het naar smaak met peper en zout.
- Serveer het op op een spies of leg de plakken op een bord.
© 2023 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: