Welkom bij Van der Zee
Steak tartaar met een cremeux van rode biet
Snel naar recept
Ingrediënten
Steak tartaar
- 250 gram runderbavette (30300488)
- 1 gesnipperd sjalotje
- 3 el olijfolie
- 1 tl gehakte kappertjes
- 1 tl gehakte augurk
- zout en peper
Cremeux van rode biet
- 20 gram gelatineblaadjes
- 8 eidooiers
- 6 dl bietensap
- 200 gram palatinose
- 10 gram zout
- 160 gram olijfolie
- silicone mal micro love n.5 (62165700)
Montage
- augurk
- kappertjes
- beukenzwammen (gebrand)
- mosterd cress
- gerookte bietjes (24000626)
Instructies
- Snijd de bavette tot tartaar en meng met het sjalotje, olijfolie, kappertjes en augurk.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Week de gelatineblaadjes.
- Sla de eidooiers los in een bekken.
- Kook het bietensap met de palatinose en het zout.
- Giet langzaam op de eidooiers, roer goed door en verhit onder voortdurend roeren naar 85°C.
- Haal van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.
- Monteer op in een blender met de olijfolie zodra het mengsel rond de 40°C is.
- Vul de hartmalletjes met de cremeux en plaats in de vriezer of shock freezer.
- Haal de hartjes uit de mal en laat rustig in de koeling ontdooien.
- Druk de tartaar tussen twee ronde stekers.
- Leg de ontdooide cremeux van rode biet in het midden.
- Leg op de ring van steak tartaar wat augurk, kappertjes en gebrande beukenzwammen.
- Steek er een paar stukjes mosterd cress en gerookte bietjes tussen.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: