Welkom bij Van der Zee
Steak tartaar van runderkogel
Snel naar recept
Notities
Een runderkogel is malser en fijner van draad dan gewone biefstuk. Dit stuk vlees leent zich voor verschillende bereidingswijzen. In geheel als “runderrosbief”, in dikke plakken als “kogelbiefstuk”, in dunne plakken als “carpaccio” of in fijne blokjes als “handgesneden tartaar”. Deze laatste bereiding is hieronder voor u uitgewerkt.
Ingrediënten
- 1 kilo runderkogel
- 1 sjalotje
- 8 stengels bieslook
- 100 gram kappertjes
- olijfolie
- Worcestershire saus
- peper en zout
Instructies
- Snijd het tartaarvlees mooi fijn.
- Voeg het fijngesneden sjalotje, de bieslook en kappertjes toe.
- Voeg olijfolie en Worcestershire saus toe en kruid het geheel met peper en zout.
- Om de ronde vorm te krijgen voor de tartaar kunt u een portioneerring gebruiken. Leg de ring op een bord en druk hierin met een lepel de tartaar en verwijder vervolgens de ring en maak zo ook de overige porties.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: