Welkom bij Van der Zee
Steak tartare van Wagyu Tajima recept

Maak van de klassieke steak tartare een ongekende smaakervaring met Wagyu Tajima rundvlees. Het Wagyu Tajima staat bekend om zijn intense vetmarmering. Dit levert extra veel smaak en sappigheid op, wat natuurlijk perfect is voor steak tartare waar de smaak van het vlees centraal staat. Bekijk hieronder hoe u zelf deze steak tartare kunt maken.
Ingrediënten
- 250 gram Wagyu Tajima
- 25 gram ketchup
- 20 gram olijfolie
- 6 druppels worchestersaus
- 20 gram gesnipperde sjalot
- 3 druppels tabasco
- Sojasaus
- Zout
- Peper
- Gepekelde eidooiers
- Beukenzwammen
Instructies
- Snijd het Wagyu Tajima vlees met het mes in een fijne brunoise
- Voeg de olijfolie, ketchup, worcestersaus, gesnipperde sjalot en de tabasco toe
- Breng op smaak met zout en peper
- Bak de beukenzwammen in olijfolie en breng op smaak met een klein beetje soja saus
- Bord opmaken
- Schep de tartaar op het gezaagde botje
- Leg hierop een paar stukjes beukenzwammen
- Rasp als laatste de gepekelde eidooier over de steak tartare van Wagyu Tajima
© 2023 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: