Welkom bij Van der Zee

Regiorunderen

Steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar gepassioneerde veehouders uit alle windstreken van Nederland. Zo is het Regiorund-concept ontstaan: een unieke samenwerking waarbij we het hele proces zelf in handen hebben, van stal tot winkel. Op deze manier kunnen we eerlijk en duurzaam rundvlees aanbieden, afkomstig van een veehouder uit uw eigen regio.

Regiorund staat voor lokaal, eerlijk en bijzonder rundvlees. Rechtstreeks van de boer op uw bord. Daarbij verwerken we het hele rund – van kop tot staart – oftewel: we zorgen voor een vierkantsverwaarding. Zo minimaliseren wij de voedselverspilling en maximaliseren wij de waarde van het dier.

Op deze manier staat eerlijk en kwalitatief hoogstaand vlees voorop bij het Regiorund. De producten van het regiorund zijn in elke HANOS-vestiging verkrijgbaar.

Lokaal vlees, wereldse smaak

Onze ambitie is om de internationale kwaliteit van Black Angus vlees in Nederland te produceren. Aan de basis van de runderen staat Roy Ottink met zijn Wildhoeve in Markelo. Samen met hem hebben wij de ambitie om primekwaliteit vlees in Nederland te produceren, zodat het niet tienduizenden kilometers hoeft te reizen voor het op het bord ligt. Inmiddels doen 30 veehouders mee aan het project – van de Brabantse hei tot de polders onder de rook van Amsterdam, en zelfs tot aan de uitgestrekte polders bij Ternaard, waar de runderen grazen langs de kwelders aan de Waddenzee. Stuk voor stuk boeren met een uniek verhaal, liefde voor hun dieren en oog voor de toekomst.

Dankzij een speciaal dieet ontstaat er een mooie marmering in het vlees, wat zorgt voor extra malsheid en sappigheid. De kalveren worden geboren met lage geboortegewichten wat beter is voor zowel koe als kalf. Bovendien werken we rechtstreeks samen met lokale melkveehouders, zonder tussenkomst van veehandel, en geven we onze dieren voeding op maat voor een gezonde, evenwichtige groei. Deze voeding is 100% van Europese oorsprong.

Regio Noord-Nederland

De boerderij van ‘Oerboer’ Maarten Jansen staat in Zuidwolde, Drenthe. Daar heeft hij alles in eigen hand en fokt hij zijn eigen dieren. MTS de Graaf heeft in Ternaard aan de waddenkust een boerderij waar zijn kalveren grazen. Doordat de runderen in de wei lopen en voeding krijgen van het eigen verbouwde voedergewas krijgen ze een mooie vetopbouw.

Regio Oost-Nederland

In Markelo heeft boer Roy Ottink de juiste kenmerken van de bekende ‘grain-fed (graangevoerde) runderen’ uit Amerika en Australië naar de regio Twente gebracht. Hij heeft hier runderen in moderne potstallen staan. Voordat Roy boer werd is hij kok geweest. Zodoende weet Roy dat een goed stuk vlees mals moet zijn en een mooi intramusculair vet moet bevatten. Roy is verantwoordelijk voor de genetica van al onze regiorunderen.

Regio Zuid-Nederland

John en Inge van Raak hebben een boerderij in Hooge Mierde (Brabant). Met passie houden zij op deze actieve boerderij hun Angus-runderen voor het Regiorund-concept. De dieren worden gehuisvest in moderne potstallen, waar zij een gebalanceerde voeding krijgen.

Black Angus Westlandrunderen staan op een groen weiland te grazen met de skyline van Amsterdam op de horizon.

Regio West-Nederland

Onder de rook van Amsterdam houdt de familie Hardebol runderen in het watergebied Ilperveld. Een uniek boerenbedrijf waar alles per boot vervoerd wordt; van machines tot en met de dieren zelf. Op de uiterwaarden van de Hollandse IJssel grazen ruim 70 runderen, van Jochem en Gerline Lekkerkerker. Het natuurland waar de runderen staan is in bezit van Staatsbosbeheer. De runderen en hun kalveren houden ze zo lang mogelijk buiten, mits het weer het toelaat. Rond het begin van de winter gaan de runderen naar een ruime potstal en zo rond het begin van het voorjaar staan ze weer buiten.


Bekijk onze recepten met Regiorund


Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

terug naar boven