Welkom bij Van der Zee
Fusion beefsalade
Snel naar recept
Ingrediënten
- 400 g Ierse runderlende (aan één stuk, indien mogelijk)
- 2 el fijne mosterd zout en versgemalen peper
- 2 rode pepers, in dunne repen
- 1 bosje lente-uien, in schuine ringen
- 4 cm verse gember, geschild, in heel dunne repen
- rasp en sap van 1 limoen
- 2 el sojasaus
- 100 g jonge spinazie
- 50 g veldsla
- ½ komkommer, in de lengte gehalveerd, in schuine repen
- 40 g taugé
- 1 rode ui, gehalveerd, in ringen
- 30 g gezouten pinda’s
Instructies
- Wrijf de runderlende in met de mosterd, breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat 10 minuten marineren.
- Meng de helft van de rode peper en lente-ui met de gember, limoenrasp, het limoensap en de sojasaus tot een dressing. Breng naar wens op smaak met zout en versgemalen peper.
- Leg de gemarineerde runderlende op de BBQ en gaar hem onder af en toe omdraaien totdat een kerntemperatuur van 55-57 °C is bereikt. Dit duurt afhankelijk van de dikte van de lende 25-30 minuten.
- Verpak de lende in aluminiumfolie en laat hem op een warme plek minimaal 10 minuten rusten.
- Verdeel de spinazie met de veldsla over een grote schaal en schik daarop de komkommer, taugé, de rest van de lente-ui en rode peper, en de rode ui.
- Breng op smaak met de dressing en strooi de gezouten pinda’s erover.
- Snijd de runderlende in gelijkmatige plakjes en verdeel deze over de salade.
- TIP: varieer met verschillende slasoorten en/of groenten voor steeds weer een andere beefsalade.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: