Welkom bij Van der Zee
Gebraden Ierse longhaas met rode uiencompote en cantharellen
Snel naar recept
Ingrediënten
- 2 x 300 gr Ierse longhaas
- 100 gr cantharellen
- 10 st spruitjes
- 1 aardappel
- 500 gr uienringen
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 400 gr rode wijn
- 200 gr rode port
- 100 gr balsamico
- 1/2 kaneelstok
- 2 st steranijs
- 1 vanillestokje
Instructies
- Zout en peper de twee stukken longhaas en bak deze aan in margarine waarna je deze in de voorverwarmde oven doet (160 graden), na vier minuten draai je het vlees en braad je nogmaals voor vier minuten. Als het vlees goed aanvoelt, haal je het uit de oven en verpak je het in aluminium folie. Laat het ingepakte vlees rusten op een warme plek in de keuken (ongeveer 35 graden).
- Snij voor de uiencompote ringen van de rode schoongemaakte uien en zet deze op met de bruine basterdsuiker, rode wijn, rode port, balsamico, kaneelstok, steranijs en vanillestok. Kook dit langzaam in tot een mooie lichtzoete compote.
- Pel de spruitjes tot losse bladeren en stoof deze even snel op in een klein beetje bouillon of water met zout en bak de cantharellen aan in een beetje roomboter.
- Om de pommes soufflé te maken snij je twee flinterdunne plakjes aardappel en smeer hier met een kwast iets eiwit op en bestrooi deze met heel weinig aardappel zetmeel. Plak de twee plakken op elkaar en steek deze vervolgens uit in de vorm die u wilt (een ster bijvoorbeeld om in de kerstsfeer te blijven). Frituur deze aardappelplakken op 180 graden tot deze mooi egaal bruin zijn.
- Plaats de longhaas in de oven om op te warmen en snij deze in 8 tournedos, verdeel dit over vier (warme) borden en maak het bord op zoals op de foto met een heerlijke saus.
© 2025 Auteursrecht Ambachtelijke Slager van der Zee
Volg ons ook op: