Welkom bij Van der Zee

Probeer onze vleesproducten eens op de Big Green Egg

Heeft u ook zo genoten van de Big Green Egg masterclass van Leonard Elenbaas? Leonard Elenbaas was 7 jaar lang eigenaar en chef-kok van restaurant Pure Passie en werkte veelvuldig met de Big Green Egg. Als echte kenner gaf hij vrijdag 17 april in één uur tijd een spoedcursus in werken met de Big Green Egg. Hij vertelde over de basisbeginselen en wijdde verder uit over roken en grillen, à la minute service en over de mogelijkheden met deze bijzondere barbecue. Heeft u de masterclass gemist? Klik hier om deze terug te kijken.

Tijdens deze masterclass werden verschillende technieken getoond om vlees te bereiden met de Big Green Egg. Er werd gegrild, gerookt en geregenereerd.

Zo werden de spareribs van lamsvlees eerst 17 uur sous-vide bereid op 72 ⁰C en afgemaakt op de grill voor het knapperige korstje en de mooie grillmarkeringen. Op deze manier wordt het vlees gelijkmatig en langzaam gegaard, maar krijgt het toch het gewenste knapperige korstje.

De runder short ribs zijn in 5,5 uur bereid op 150 ⁰C. Deze werden indirect door middel van een convector gegaard tot een kerntemperatuur van 92 ⁰C. Met deze bereidingstijd en temperatuur wordt dit vlees zo mals dat je het bot er tussenuit kan trekken.

En als laatst zagen we nog een prachtig stuk Bife de Tira, die net nieuw is in ons assortiment, over de lengte gesneden. Deze specifieke snit zorgt ervoor dat je haaks op de draad kunt trancheren en het malse vlees op z’n best kunt presenteren. Dit mooie vlees heeft een heerlijke smaak die goed tot z’n recht komt wanneer bereid op de grill op 250 ⁰C in 8 minuten (afhankelijk van de dikte en gewenste garing) gegarneerd met peper en zout, meer heeft dit mooie stukje vlees niet nodig.

De mogelijkheden zijn eindeloos, zoals Leonard liet zien. Er is uiteraard meer te leren dan in één uur masterclass. Daarom zullen er het komende jaar nog negen masterclasses worden gegeven over de Big Green Egg. Houd Hanos en ons in de gaten voor meer updates. Wilt u het ook eens proberen? Wij adviseren onderstaande producten op de Big Green Egg. Klik op de linkjes om direct te bestellen:

terug naar boven