Welkom bij Van der Zee

Australisch grain-fed beef

Voor ons Australische grain-fed rundvlees betrekken wij voornamelijk vlees van de wereldberoemde vleesrassen Hereford en Aberdeen Angus. De dieren kunnen naar hartelust grazen in Australië. De omgeving in combinatie met het klimaat biedt de runderen een overvloed aan natuurlijke voedingsbronnen, die de uitzonderlijke en constante kwaliteit van hun vlees zeer ten goede komen.

Voor een periode van 26 maanden graast het vee op de uitgestrekte vlaktes, waarna ze worden ondergebracht in een zogenaamde feedlot. De dieren krijgen minimaal 120 dagen een zorgvuldig samengesteld voederrantsoen met als belangrijkste component graan, aangevuld met natuurlijke bestanddelen als gras en maïs. Dit speciale ‘dieet’ zorgt voor de prachtige marmering van het vlees. Het intramusculaire vet van Australisch grain-fed beef draagt bij aan de superieure malsheid, de sappigheid en de rijke, natuurlijke ‘melt-in-the-mouth’ smaak van dit rundvlees.

Gedurende de overtocht van Australië naar Europa krijgt het grain-fed rundvlees voldoende tijd om bij een strikt gecontroleerde temperatuur te rijpen. Dit maakt het voor ons mogelijk om de malsheid, de sappigheid en de smaak van dit vlees te garanderen. Van deze unieke kwaliteit Australisch rundvlees biedt ons assortiment naast de bekende delen van de achtervoet (bijvoorbeeld striploin en rib-eye) ook gewenste snitten van de voorvoet (bijvoorbeeld sucade) aan. Dit vlees is wegens het hoge percentage intramusculaire vet bij uitstek geschikt voor houtskoolovens.

terug naar boven