Welkom bij Van der Zee

Black Angus Grain-fed beef

Grain-fed beef is afkomstig van Black Angus runderen die iets meer dan twee jaar grazen op uitgestrekte vlaktes in Uruguay. Vervolgens gaan ze naar de feedlot, waar zij minimaal vier maanden verblijven onder zeer diervriendelijke omstandigheden.

De runderen krijgen voornamelijk gerst, tarwe gras en graan. Door dit speciaal samengestelde voederrantsoen ontstaat een prachtige vetmarmering van het vlees. Met dit onderscheidende rundvlees uit Uruguay kunt u als ondernemer zeker het verschil maken!

Waarom vlees uit Zuid-Amerika?

Dertig jaar geleden hadden we in Nederland de zogenoemde dubbeldoel-koeien; half vlees half melk. Nadat dit rund twee maal gekalverd had werden ze vaak afgemest voor het vlees. Op een gegeven moment heeft de EU besloten dat Nederland het ‘Zuivelland’ werd. Vanaf toen richtten de melkveehouders zich vooral nog op de melkproductie en hebben we in Nederland voornamelijk melkvee en bijna geen vleesvee meer, op regio- en streekproducten na. En in Zuid-Amerika is dit precies andersom. Vandaar dat wij ook vlees uit Zuid-Amerika halen.

terug naar boven