Welkom bij Van der Zee

Ibérico varkensvlees

Het vlees van het Ibérico varken is uniek van karakter en smaak. Tevens heeft het vlees een mooie vetmarmering, waardoor het vlees lekker mals en sappig blijft. Het vlees kan op verschillende manieren bereid worden. In de pan karamelliseert het en ook is het erg goed te bereiden op de barbecue of de grill.

Het Spaanse Ibéricovarken is ook bekend door zijn heerlijke gedroogde hammen en schouders. Gala Iberia Gourmet is een onderscheidend assortiment Ibérico vlees, afkomstig van varkens met een leeftijd van 11 tot
12 maanden. De varkens hebben veel intramusculair vet met een aromatische geur, wat zorgt voor sappig en mals vlees.

Het uitsnijden van een Ibérico varken gaat wel op een andere manier dan gebruikelijk. De meest voorkomende zijn: secreto (plaatvlees), solomillo (varkenshaas), lomo (filet), aguja (varkensnek), presa (nekkap) en pluma (lendekap).

terug naar boven