Welkom bij Van der Zee

Joviander

Met het Joviander vleesconcept biedt Van der Zee een eigenzinnig product van Hollandse bodem. De smaakbeleving van het rosé kalfsvlees is uniek in die zin dat het het beste van kalfsvlees en rundvlees combineert. Heerlijk mals, maar toch sappig en met een mooie bite.

Rosé kalfsvlees van Nederlandse bodem met oog voor het dier

De Joviander kalveren worden in Nederland geboren en gehouden. De hele keten van voerbedrijven, tot veehouders en vleesbedrijven wordt geborgd door een speciaal opgericht kwaliteitssysteem. De kalveren worden in groepen gehouden en er goed gelet op bewegingsruimte, lichthoeveelheid, aanvoer van frisse lucht en voldoende drinkgelegenheid. Alles om het dierenwelzijn te bevorderen.

De kalveren krijgen eerst voldoende biest te drinken, de natuurlijke moedermelk, wat vervolgens vervangen wordt door vast voer. Na enkele weken wordt de melk gefaseerd vervangen door water en bestaat het ruwvoer uit een uitgebalanceerde samenstelling, met onder andere mais, samengesteld meergranenmengsel, vezelrijk stro en hooi.

Joviander begint bij het laatste kalf dat de zwartbonte Fries-Hollandse koe krijgt. Hiervoor is de melkkoe gekruist met een vleesstier. Een stier van een typisch vleesras, doorgaans het Witblauwe. Voor Joviander komen uitsluitend de vrouwelijke kalveren in aanmerking. Dat, tezamen met het ras, de voeding en de slachtleeftijd van het dier, heeft een belangrijke invloed op het gewenste eindresultaat. Het vlees heeft een open structuur en intramusculair vet dat bij bereiding verdwijnt en daardoor een volle smaak geeft.

De voor Joviander geselecteerde kalveren worden op een leeftijd van elf tot twaalf maanden geslacht. Speciaal voor Van der Zee worden technische delen op specificatie uitgesneden. Het assortiment bestaat uit traditionele en minder bekende delen. Zo onderscheidt Joviander zich als rosé kalfsvlees door een bijzondere smaakervaring, maar ook met een sterk verhaal achter het vlees. Een bewuste keuze voor elke gast.

Uitgelicht: pistola

Chefs hebben een ruime keuze Joviander waarmee ze kunnen werken. In de onderstaande afbeelding is de Pistola weergegeven waar chefs van het Culinary Team mee aan de slag gegaan in het HANOS zomermagazine.

Kijk voor meer recepten met ons Joviander vlees op Foodxperience.

terug naar boven