Welkom bij Van der Zee

Livar varken

Livar varkens uit Limburg doen niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Het unieke samenspel van een melange van granen, unieke rassen en het scharrelen in de buitenlucht maakt Livarvlees tot een bijzonder product. Van der Zee verwerkt Livar o.a. in gedroogde worstsoorten zoals een ‘Livarano’, gerookt buikspek of een bourgondische ham.

De vleeswaren worden gemaakt van rijp en met vet doorregen varkensvlees. Door het vet krijgen de Livar vleeswaren een natuurlijke en volle smaak. Tradtitioneel varkensvlees verliest al snel 25% van zijn gewicht tijdens de bereiding, terwijl bij Livar vlees dit slechts 8% bedraagt. Hierdoor blijft het vlees ook sappig en mals.

Diervriendelijke leefwijze

De Livar varkens leven in een zeer diervriendelijke omgeving. Ze scharrelen bij verschillende Limburgse varkenshouders en ook rond de eeuwenoude Abdij Lilbosch in Echt. Bij alle locaties wordt er gestreefd om de smaak en beleving van het varkensvlees weer terug te krijgen naar vroeger. Alle varkens hebben in hun stal een bed van stro en kunnen vrij naar buiten lopen.

terug naar boven