Welkom bij Van der Zee

Regiorunderen

In elke windstreek hebben we vleeshouders geselecteerd, waardoor in elke vestiging vleesgerechten te vinden zijn met een mooi verhaal. Deze regiorunderen vallen allemaal onder het IK KOOK BEWUST assortiment van HANOS.

Het Landouwer klaverrund uit regio Noord-Nederland

De boerderij van ‘Oerboer’ Maarten Jansen staat in Zuidwolde, Drenthe. Daar heeft hij alles in eigen hand en fokt hij zijn eigen dieren. Marco de Bruijn heeft in de Lindevallei in Friesland een boerderij waar zijn klaverrunderen grazen. Doordat de runderen in de wei lopen en voeding krijgen van het eigen verbouwde voedergewas krijgen ze een mooie vetopbouw. De klaverrunderen worden hun gehele leven gehouden op en om de boerderij. De kalveren van de runderen blijven bij de moeder tot ze de moedermelk kunnen missen, dat is vaak 9 maanden.

Het Landouwer klaverrund is verkrijgbaar bij de HANOS vestigingen Zwolle, Groningen en Heerenveen.

Het Hoeverund uit regio Oost-Nederland

In Markelo heeft boer Roy Ottink de juiste kenmerken van de bekende ‘grain-fed (graangevoerde) runderen’ uit Amerika en Australië naar de regio Twente gebracht. Hij heeft hier runderen in moderne potstallen staan. Voordat Roy boer werd is hij kok geweest. Zodoende weet Roy dat een goed stuk vlees mals moet zijn en een mooi intramusculair vet moet bevatten. Roy is verantwoordelijk voor de genetica van al onze regiorunderen.

Het Hoeverund is verkrijgbaar bij de HANOS vestigingen Nijmegen, Hengelo, Apeldoorn, Doetinchem en Venlo.

Het Kempenlander rund uit regio Zuid-Nederland

John en Inge van Raak hebben een boerderij in Hooge Mierde (Brabant), waar zij de Kempenlander runderen houden. De runderen worden gehuisvest in een moderne potstal. Als voeding krijgen de Kempenlander runderen krachtvoer, vers gras en kuilgras wat afkomstig is van de natuurterreinen nabij. Gedurende het afmesten krijgen ze ook maismeel en aardappelsnippers, zodat er intramusculair vet wordt ontwikkeld.

Het Kempenlanderrund is verkrijgbaar bij de HANOS vestigingen Valkenburg, Eindhoven, Heerlen, Breda en bij HGCHANOS Antwerpen en Hasselt.

Het Westlandrund uit regio West-Nederland

Onder de rook van Amsterdam houdt de familie Hardebol runderen in het watergebied Ilperveld. Een uniek boerenbedrijf waar alles per boot vervoerd wordt; van machines tot en met de dieren zelf. Op de uiterwaarden van de Hollandse IJssel grazen ruim 70 runderen, van Jochem en Gerline Lekkerkerker. Het natuurland waar de runderen staan is in bezit van Staatsbosbeheer. De runderen en hun kalveren houden ze zo lang mogelijk buiten, mits het weer het toelaat. Rond het begin van de winter gaan de runderen naar een ruime potstal en zo rond het begin van het voorjaar staan ze weer buiten.

Het Westlandrund is verkrijgbaar bij de HANOS vestigingen Den Haag-Delft, Utrecht en Amsterdam.

Black Angus Westlandrunderen staan op een groen weiland te grazen met de skyline van Amsterdam op de horizon.

terug naar boven