Welkom bij Van der Zee

Regiorunderen

In elke windstreek hebben we vleeshouders geselecteerd, waardoor in elke vestiging vleesgerechten te vinden zijn met een mooi verhaal. Deze regiorunderen vallen allemaal onder het IK KOOK BEWUST assortiment van HANOS.

Het Landouwer klaverrund uit regio Noord-Nederland

Maarten Jansen, veehouder en verbouwer van voedergewassen, houdt ongeveer 200 runderen op ruim 60 hectare landbouwgrond in Zuidwolde. Doordat de klaverrunderen in de wei lopen en voeding krijgen van het eigen verbouwde voedergewas krijgen ze een mooie vetopbouw. De klaverrunderen worden hun gehele leven gehouden op en om de boerderij. De kalveren van de runderen blijven bij de moeder tot ze de moedermelk kunnen missen, dat is vaak 9 maanden.

Het Landouwer klaverrund is verkrijgbaar bij de HANOS vestigingen Zwolle, Groningen en Heerenveen.

Het Hoeverund uit regio Oost-Nederland

In Markelo heeft boer Roy Ottink de juiste kenmerken van de bekende ‘grainfed (graangevoerde) runderen’, uit Amerika en Australië, naar de regio Twente gebracht. Hij heeft hier 80 runderen ‘rond zijn huis’ lopen. Voordat Roy boer werd is hij kok geweest. Zodoende weet Roy dat een goed stuk vlees mals moet zijn en een mooi intramusculair vet moet bevatten.

Het Hoeverund is verkrijgbaar bij de HANOS vestigingen Nijmegen, Apeldoorn, Doetinchem en Venlo.

Het Kempenlander rund uit regio Zuid-Nederland

John en Inge van Raak hebben een boerderij in Hooge Mierde (Brabant), waar zij de Kempenlander runderen houden. De runderen mogen hier zelf bepalen of zij buiten in de wei willen grazen of dat ze in de stal staan. Als voeding krijgen de Kempenlander runderen krachtvoer, vers gras en kuilgras wat afkomstig is van de natuurterreinen nabij. Gedurende het afmesten krijgen ze ook maismeel en aardappelsnippers zodat er intramusculair vet wordt ontwikkeld.

Het Kempenlander rund is verkrijgbaar bij de HANOS vestigingen Valkenburg, Eindhoven, Heerlen, Breda en bij HGCHANOS Antwerpen en Hasselt.

Het Westlandrund uit regio West-Nederland

Op de uiterwaarden van de Hollandse IJssel grazen ruim 70 runderen. Deze runderen zijn van Jochem en Gerline Lekkerkerker. Het natuurland waar de runderen staan is in bezit van Staatsbosbeheer.  De runderen en hun kalveren houden ze zo lang mogelijk buiten, mits het weer het toelaat. Rond het begin van de winter gaan de runderen naar een ruime potstal en zo rond het begin van het voorjaar staan ze weer buiten.


Het Westlandrund is verkrijgbaar bij de HANOS vestigingen Den Haag-Delft, Utrecht en Amsterdam.

terug naar boven