Welkom bij Van der Zee

UK Lam

Op de mooie ‘lowland’ velden in Westcountry, Wales en Schotland grazen lammeren het natuurlijke dieet van wel 70 verschillende soorten grassen, heide en kruiden. Het resultaat is een delicate, zoete en kruidige smaaksensatie in combinatie met de zachtheid van mager lamsvlees.

Op de boerderijen in Groot-Brittannië zijn dierenwelzijn en duurzaamheid belangrijke speerpunten. De schapenboeren richten hun velden zo in dat de begrazing van de schapen en lammeren de biodiversiteit, gezondheid en structuur van de bodem verbetert. Het regenachtige en gematigde zeeklimaat zorgt ervoor dat er verschillende grassen en kruiden beschikbaar zijn voor de schapen en lammeren, waaronder wilde knoflook, zuring en lavendelhei.

Dankzij de uitgestrekte heuvelachtige weilanden kunnen er het hele jaar lammeren geboren worden. De lammeren die in de winter worden geboren worden grootgebracht in de openlucht. Zij kunnen bij het moederschaap drinken en volop grazen van voedzame grond. Het resultaat is een delicate, zoete en kruidige smaaksensatie in combinatie met de zachtheid van mager lamsvlees. De schapen worden tijdens de winter bijgevoerd met gedroogd gras en hooi. Afhankelijk van de kwaliteit in het seizoen zijn de lammeren een kruising tussen Texel, Charolais en Suffolk. Hierdoor bieden we jaarrond een constante kwaliteit lamsvlees.

Een greep uit het assortiment

Lams brisket UK
30501050
Lamsnek filet UK
30527618
Lams Frenched rack UK
30500760

Ga voor het volledige assortiment naar HANOS.nl. Per vestiging kan het assortiment verschillen. Op zoek naar een bepaald stuk? Vraag uw chef-slager naar de mogelijkheden.

Recepten met lamsvlees

terug naar boven