Welkom bij Van der Zee

Ibérico vleesvingers van de barbecue

Het vlees voor deze vleesvingers is weggesneden tussen de ribben van het Spaanse Ibérico varken. Dit vlees is bijzonder smakelijk van de barbecue en heeft een mooie dieprode kleur. De vleesvingers kunnen op verschillende manieren bereid worden, wij leggen er twee voor u uit.

Benodigdheden / Ingrediënten:

Bereidingswijze 1

Stap 1
Haal de vleesvingers uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep ze vervolgens droog met een stukje keukenpapier.

Stap 2
Laat de barbecue op een temperatuur komen van ongeveer 250 graden en grill de vleesvingers tot ze een krokante korst hebben.

Stap 3
Breng de vleesvingers op smaak met een beetje zeezout en eet smakelijk!

Bereidingswijze 2

Stap 1
Marineer de vleesvingers met een zachte rum en gaar ze vervolgens sous-vide op +/- 68 graden gedurende circa 12 uur. De tijd is afhankelijk van hoe zacht u het vlees wilt hebben.

Stap 2
Grill daarna nog even direct af boven de hete kolen op een temperatuur van circa 250 tot 300 graden.

Tips:

  • De vleesvingers zijn heerlijk in combinatie met een puree van zoete aardappel en dragon mayonaise.
  • Steek het vlees op stokjes om het als tapashapje te serveren!

terug naar boven