Welkom bij Van der Zee

Pulled Pork van Boston butt van de barbecue

De boston butt is een mooi dik stuk vlees van de varkensschouder met daarin nog het schouderblad. U kunt hiervoor ons reguliere varkensvlees gebruiken, maar ook varkensvlees van het Gaasterlander kruidenvarken of het Mangalica varken zijn zeer geschikt. Op deze pagina leggen we uit hoe u pulled pork kunt maken van boston butt op de barbecue.  

Benodigdheden / Ingrediënten:

Bereidingswijze

Stap 1
Marineer de boston butt met olie en de kruidenrub naar keuze en laat het twee dagen, omwikkeld in folie, in de koelkast liggen.

Stap 2
Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 100-110 graden en leg het vlees op het indirecte gedeelte van de voorverwarmde barbecue. U kunt naar smaak nog wat rookhout toevoegen.

Stap 3
Laat het vlees 7 tot 10 uur langzaam garen tot een kerntemperatuur van circa 90 graden. Zodra het schouderblad begint uit te steken is het vlees klaar. Na een aantal uren kan de temperatuur iets zakken, maar zet de barbecue dan niet open. De temperatuur zal vanzelf weer gaan stijgen.

Stap 4
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het nog ongeveer 25 minuten rusten.

Stap 5
Trek met twee vorken het vlees voorzichtig uit elkaar totdat er mooie draadjes ontstaan en uw eigen gemaakte pulled pork is klaar!

Tips:

  • Van het vet dat uit het vlees is gelopen kunt u een heerlijke jus maken en mengen met de pulled pork.
  • Lekker in combinatie met wat koolsalade en geroosterd brood.

terug naar boven