Welkom bij Van der Zee

Masterclass Grainfed Vaars – vergeten vlees op de bbq

Iedereen kent de klassiekers op de barbecue wel; van een steak tot spiesjes en een speklapje. Voor de Masterclass Big Green Egg hebben wij BBQ-goeroe Leonard Elenbaas uitgedaagd om minder bekende rundvleesdelen te bereiden op de barbecue.

Een rund bestaat uit veel meer dan de bekende vleesdelen als een ribeye en entrecote. Met de juiste bereiding zijn deze delen ook zeker niet slechter dan wat de gemiddelde vleeseter kent, in tegendeel juist. Voor deze masterclass zijn zeven vleesdelen geselecteerd van het Europese Grainfed Vaars voor op de barbecue. Een combinatie van vergeten vleesdelen en nieuwe trends:

  • Dikke lende
  • Peeseind
  • Boneless ribs
  • Beef hammer van de schenkel
  • Gesplitste sukade
  • Short ribs
  • Liesstuk (tri-tip)

Barbecue-expert Leonard Elenbaas is met deze delen aan de slag gegaan op de Big Green Egg kamado grill. Daar zijn zeven heerlijke bereidingstips uit ontstaan om zelf uit te testen op de barbecue. Elk recept met totaal andere twist die past bij het vleesdeel, maar allemaal lekker mals, sappig en vooral erg lekker. Zo zet u iets bijzonders op tafel waarmee u uw gasten totaal verrast.

Grainfed Vaars Europa

Het gebruikte vlees is van het Europese Grainfed Vaars. De intense smaak van graangevoerd rundvlees is nog steeds erg populair. Door de mooie vetmarmering is de smaak door het hele vlees terug te proeven. Bovendien maakt dit intramusculaire vet het vlees ook lekker mals. Ideaal dus voor een barbecue masterclass.

Dit Grainfed rundvlees komt van vaarzen; koeien die een enkele keer gekalverd hebben. Hierdoor is het altijd vrij jong en vrouwelijk rundvee. Daarnaast worden zij in Europa gehouden, in plaats van over ver waar het meeste grainfed rundvlees vandaan komt. Bekijk het complete assortiment bij uw HANOS-slagerij hier.

Bereidingen

terug naar boven