Welkom bij Van der Zee

Verantwoord

Ondernemen gaat verder dan alleen mooie producten verkopen. Als organisatie zijn wij constant bezig om verantwoord te ondernemen en nieuwe, passende alternatieven te zoeken. Dit gaat niet alleen om het selecteren van de juiste producten, maar over nieuwe verpakkingstechnieken en maximale waarde uit producten te halen.

Verantwoord verpakken

Een goede verpakking is noodzakelijk voor hygiëne en houdbaarheid. Zonder de beschermende laag bederven vleesproducten een stuk sneller en zal derving veel hoger komen te liggen. De uitdaging is om de balans te zoeken tussen effectiviteit en efficiëntie. Wij zijn doorlopend aan het kijken hoe we zo min mogelijk verpakking kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door bulkverpakkingen en efficiënt gebruik van materialen. Maar ook het soort verpakking wordt constant belicht, zodat het goed recyclebaar is.

Flatskin

Een van onze nieuwste verpakkingsvormen is de flatskin; een kartonnen kaart met plastic bescherming voor het product. Het karton en het plastic kunnen eenvoudig gescheiden worden, waardoor het schone karton en het plastic apart gerecycled kunnen worden. Het resultaat is 80% minder plastic dan de klassieke skinverpakking, maar nog steeds beschermende eigenschappen met een stevige verpakking die makkelijk in het gebruik is.

Verantwoord assortiment

Bij de inkoop van onze grondstoffen hebben wij dierenwelzijn en verantwoord ondernemen als eerste selectiecriteria. Om dit transparant te maken heeft onze partner HANOS ook drie pijlers voor een bewust duurzaam ‘IK KOOK BEWUST’ assortiment uitgewerkt. Een keuze die beter is voor mens, dier en planeet. Wij hebben de afgelopen jaren gewerkt aan streekconcepten die passen binnen dit verantwoorde assortiment. De vleesconcepten die onder IK KOOK BEWUST vallen zijn:

terug naar boven