Welkom bij Van der Zee

Friesländer rund

Met Friesländer rund van Danish Crown bieden wij rundvlees voor fijnproevers. Het vlees is afkomstig van 2 tot 3 jarige vrouwelijke runderen, die jaren in de wei hebben gelopen, genietend van al het gras en kruiden in het Deense Jutland of Duitse Sleeswijk-Holstein.

De heldere donkerrode kleur en kenmerkende fijne vetmarmering maakt het vlees bijzonder sappig en aromatisch. Door de langzamere groei in vergelijking met jonge stieren zijn de spiervezels van de vaarzen fijner en het vlees malser. De langzamere groei in harmonie met de natuur, het lagere botgewicht en de traditionele fokwijze zorgen dat er meer smaak aan het vlees wordt toegevoegd. Vaarzen houden van de groene voeding (gras-fed) wat in ruime mate aanwezig is op de uitgestrekte weilanden in Noord-Europa.

Om de beste kwaliteit te garanderen wordt het vlees zowel vooraf als nadien met de hand geselecteerd en gesorteerd op marmering, vlezigheid, kleur en vetbedekking. Het vlees is licht gemarmerd en gegarandeerd mals, gezond en constant van kwaliteit. Een echte natuurlijke smaakervaring!

terug naar boven