Welkom bij Van der Zee

Wagyu beef

Rundvlees van de hoogste kwaliteit ter wereld. De zuivere bloedlijn van het ras Wagyu loopt terug tot 1600. De runderen zijn van nature zeer rustig en de typische kenmerken van het mals, rijk gemarmerde en smakelijke vlees zit in hun genen. De overheerlijke smaak ontstaat ook door de liefdevolle en tedere verzorging door veehouders.

De kalveren worden in een rustige en ontspannen omgeving met de fles grootgebracht. Vervolgens eten ze ruwvoer, zoals gras en rijststro en krijgen ze krachtvoer van o.a. graan en bierbostel. Het dikke marmer, dat ‘shimofuri’ wordt genoemd, lost bij lage temperatuur op en smelt in het gehemelte. De oliezuren bepalen de smaak van het vet die ervoor zorgen dat u met Wagyu beef uw klanten een ervaring biedt die zij niet snel vergeten.

Verschillende soorten Wagyu

Wagyu staat als één soort rundvlees bekend. Toch zijn er verschillende variaties te vinden; bijvoorbeeld door het kruizen met andere rassen, een ander soort voeding of zelfs een andere bloedlijn. Wagyu betekent namelijk ‘Japans rundvee’ en zegt op zichzelf dus niets over de daadwerkelijk kwaliteit en eigenschappen. Daarvoor moet er dieper ingegaan worden op een specifiek Wagyu-concept. Hieronder een paar voorbeelden.

Wagyu Kobe

De ultieme Wagyu-ervaring is het Kobe. Om deze naam te mogen dragen, moet het vlees aan strenge voorwaarden voldoen. Zo moeten de runderen van het soort Tajima zijn uit het prefectuur Hyōgo onder specifieke regels. Het resultaat is het extreem gemarmerde rundvlees met een onvergelijkbare smaakbeleving. Het vet is zelfs zo intens dat een klein stukje al voldoende is voor de ervaring.

Wagyu Tajima

Een van de bloedlijnen binnen het Wagyu is Tajima, welke bekend staat om de marmering. Niet voor niets dat Kobe verplicht Tajima moet zijn. Ons Wagyu Tajima is afkomstig uit Spanje, gehouden op een hypermoderne boerderij met oog voor dier en omgeving. Het uitsnijden gebeurt in onze eigen slagerij, om zeker te zijn van de beste producten. Dit zijn runderen met 100% genetica, dus zuiver Wagyu rundvlees.
Ontdek hier meer over Wagyu Tajima

Kruisingen

Ook bestaan er kruisingen van Wagyu en runderrassen als Black Angus. De genetica varieert van 65% tot 80% Wagyu. Het voordeel hiervan is dat er meer gestuurd kan worden in eigenschappen als marmering, maar wel met kenmerken van Wagyu. Daarbij is dit vlees over het algemeen ook goedkoper.

terug naar boven