Welkom bij Van der Zee

Eenmalige kennismakingsactie met hoogwaardig en lekker kalfsvlees

Wij hebben voor u een eenmalige actie! We hebben een introductiepakket samengesteld met hoogwaardig en lekker kalfsvlees, samen met onze partner de VanDrie Group. 

Al ons kalfsvlees verkrijgen wij via de VanDrie Group. Kalfsvlees is wereldwijd een zeer gewaardeerde delicatesse door de fijne structuur en zachte smaak. Bovendien is het licht verteerbaar, arm aan cholesterol en rijk aan vitaminen en mineralen en heeft kalfsvlees een hoge voedingswaarde. Hierdoor voldoet dit vlees aan de eisen van de kritische kok en de consument over de gehele wereld!     

Het introductiepakket kalfsvlees

Zet de barbecue maar vast aan want dit pakket zit boordevol heerlijk kalfsvlees voor op de barbecue. Het pakket heeft een totaal gewicht van 3,1 kg. Voor € 42,50 haalt u dit introductie pakket met kalfsvlees al in huis!

Dit pakket bestaat uit:

  • 4 kalfssaucijzen à 100 gram
  • 4 kalfsburgers à 180 gram
  • 4 kalfsentrecotes à 200 gram
  • 4 kalfsribeyesteaks à 200 gram
  • 4 kalfsoesters à 100 gram

Het pakket is tijdelijk verkrijgbaar bij de slagerijafdeling in alle HANOS vestigingen. 

Tips om kalfsvlees te bereiden

Wij raden u aan om het kalfsvlees ruim een dag voor u het vlees gaat bereiden uit de vriezer te halen en het te laten ontdooien in de koelkast. Haal tenminste een half uur voordat je het kalfsvlees wilt gaan bereiden het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Als het kalfsvlees te koud is ‘schrikt’ het in de hete pan of op de barbecue. Bereid het kalfsvlees op middelmatige temperatuur en prik niet in het vlees. Laat het na bereiding 5 minuten rusten en snijd het vlees met een scherp, niet gekarteld, mes op de draad. Zout het kalfsvlees na de bereiding.

Kalfssaucijzen

Deze klassieker laat zich gemakkelijk bereiden. Draai het vlees regelmatig om, zodat deze mooi bruin van buiten wordt en gaar van binnen. De bereidingstijd van deze worstjes is ongeveer 8-10 minuten. Neem de tijd om het te garen zodat het niet verbrandt. Lekker met een gepofte aardappel en een groene salade.

Kalfsburgers

Bak of rooster de kalfsburgers om en om bruin en gaar van binnen met een bereidingstijd van ongeveer 6-8 minuten. Lekker op een pitabroodje met een salsa van tomaat, ui, knoflook en peterselie.

Kalfsentrecotes

Voor een smakelijke bereiding raden wij aan om het vetrandje aan de kalfsentrecotes te laten zitten. Rooster de kalfsentrecote om en om in ca 6-8 minuten rosé van binnen. Variatie tip: marineer de entrecote in olijfolie met verse groene Italiaanse kruiden.

Kalfsribeyesteaks

Een heerlijk sappig stukje kalfsvlees. Het vetje dat zo kenmerkend is voor de ribeye maakt het vlees smakelijk. Gril de ribeye 2,5-3 minuten aan beide zijden voor een medium gebakken ribeye. Erg lekker in combinatie met zoete aardappel en een groentespies.

Kalfsoesters

Kalfsoesters kunnen als biefstuk gebakken of gegrild worden. Rosé van binnen is kalfsvlees op z’n best. De baktijd van dit vlees is ongeveer 2,5-3 minuten per kant. Voor meer doorbakken kalfsoesters kunt u de baktijd met ongeveer 1 minuut per kant verlengen.

Tip: Om Saltimbocca (Italiaanse specialiteit) te maken snijdt u de kalfsoester overdwars en legt u er een blaadje verse salie op en dek vervolgens af met een plakje parmaham. Bak dan eerst de hamkant en draai na circa 2 minuten het vlees om en laat de andere kant ook nog 2 minuten bakken. 

terug naar boven