Welkom bij Van der Zee

Wagyu Tajima

In de top van bijzonder rundvlees kan Wagyu niet ontbreken. Vooral de sterke vetmarmering is wat het zo uniek maakt. Bovendien zorgt dit ook voor de kenmerkende, volle smaak en boterzachte structuur. Zelfs de van nature minder mooie vleesdelen zorgen bij Wagyu nog voor een ongekende culinaire ervaring. Tegenwoordig is Wagyu ook dichterbij huis te vinden dan alleen in Japan. De slagers van Van der Zee hebben in het Spaanse Teruel een moderne veehouderij gevonden, waar met passie en aandacht de mooiste 100% zuivere Wagyu Tajima-runderen worden gehouden.

Wagyu staat in de top van bijzonder rundvlees. De sterke vetmarmering zorgt voor de kenmerkende smaak en de boterzachte structuur. Elk deel van het Wagyu Tajima is een ongekende, culinaire ervaring.

Het assortiment

Ons complete assortiment Wagyu Tajima is bij HANOS verkrijgbaar. Het vlees is al geportioneerd, zodat het klaar is voor gebruik.

Marmering – klasse 8

Wagyu staat vooral bekend om de marmering; witte vetdraadjes dat in het vlees te vinden is. Dit intramusculaire vet geeft veel smaak en zorgt voor de lekker sappige structuur van het vlees; typische eigenschappen van Wagyu. Voor een mooie smaakbeleving moet het vet ook niet té overheersend zijn, zodat het vlees goed tot zijn recht komt.

Om de intensiteit van de marmering aan te geven, wordt het ingedeeld in een schaal van 1 tot 12. Hoe hoger het getal, hoe meer intramusculair vet het vlees bevat. Ons Wagyu Tajima heeft een marmering tot wel klasse 8, vergelijkbaar met A5-classificatie. Natuurlijk is de daadwerkelijke marmering afhankelijk van het vleesdeel.

Voor de complete classificatie wordt er naar meer eigenschappen gekeken, zoals de grootte van bepaalde delen, kleur en stevigheid.

Recepten met Wagyu Tajima

Ontdek de herkomst

Onze Wagyu Tajima runderen hebben een 100% genetica. Om dit te kunnen waarborgen, heeft elk dier een eigen paspoort met gegevens van de voorouders. Op het etiket van uw product staat een batchnummer, beginnend met ‘DM’. Klik hier op het nummer en bekijk het persoonlijke paspoort van het Wagyu-rund.

Wagyu Tajima, een zuivere bloedlijn

De naam Wagyu is inmiddels een bekend begrip in de Nederlandse horecawereld. Echter is de betekenis ervan niets anders dan ‘Japans rundvee’ en hoeft het dus niet per se de topkwaliteit te betekenen waar het om bekend staat. Bij Wagyu zijn vooral de bloedlijnen en genetica van belang.

Wagyu Tajima is een van deze bloedlijnen en staat bekend om de intense vetmarmering van het vlees. Door de rustige groei ontwikkelt het intramusculaire vet zeer mooi. Niet voor niets dat voor het befaamde Kobe Wagyu er alleen gebruik gemaakt mag worden van Tajima-runderen. Deze runderen moeten bovendien onder strenge voorwaarden grootgebracht worden in Hyōgo, Japan om het keurmerk Kobe te mogen dragen. Bovendien zorgt die mooie marmering ook voor een mooi doorregen smaakbeleving en de malsheid van Wagyu.

Mudéjar Wagyu

Tussen de Spaanse bergen, in het hart van de provincie Teruel, staan de Wagyu Tajima runderen van Mudéjar. Op deze moderne boerderij is het doel om rundvlees van topkwaliteit te produceren. De omgeving Mudéjar is rijk aan valleien en natuurlijke bronnen, waar de runderen vrij kunnen grazen. Dit zorgt voor bijzondere plaatjes van de zwarte koeien in de fotogenieke Spaanse uitzichten; een Japans icoon uit de Spaanse bergen. De genetica is een van de kwaliteiten bij Mudéjar waarbij ze alle moeite doen om de 100% zuivere bloedlijn in stand te houden. Alles om het mooiste Wagyu-product op tafel te kunnen zetten.

Mudéjar gaat verder dan alleen liefde en aandacht aan de dieren te geven. In samenwerking met diverse instituten en universiteiten zijn zij constant bezig met onderzoeken naar het welzijn van de dieren en de voeding, om de dieren onder optimale omstandigheden te houden. Daarnaast is de moderne, duurzame boerderij voorzien van zonnepanelen en wordt het verbouwen van de voeding zo efficiënt en duurzaam mogelijk gedaan waarbij kwaliteit voorop staat.

terug naar boven